439 poze   48585 vizite

Alimentatia

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------ Musculatura iepurelui este foart slab dezvoltata asa incat face imposibil ca iepurele sa vomeze(vomite). Stomacul la iepure nu pote fi golit, iar evacuarea furajelor care au foat sintetizate (de stomac)se poate realiza doar sub presiunea furajelor proaspat consumate.
------ Iepurele consuma cantitati mici de furaje (1-4 g la un tain) -----------aici o sa continui mai incolo, maine poate

--------- Furajele verzi -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------ Furajele verzi ca iarba, trifoilu, lucerna, raigrasul trebuie sa fie de buna calitate: proaspete, sa nu contina plante toxice, sa nu fie prafuite sau impurificate cu pamant, sa nu fie presate la transport, sa nu provina de pe teren fertilizat excesiv cu azot sau altele. Nu se administreaza furajele pe care sa pus roua sau care sunt ude.

------ Lucerna verde deoarece contine mult calciu si toxine nu se da iepurilor tineri (pana la 3-4 luni. Daca vrem sa introducem la iepuri lucerna verde nu trebuie sa o facem brusc,mai intai ii administram lucerna uscata, ca peste 3 zile sa-i dam lucena semiuscata si dupa inca alte 3 zile lucerna verde.
------ Lucerna verde sporeste dezvoltarea coccidiozei mai ales iepurilor pana la 3 luni (care sunt f. sensibili) provocandu-le diaree, balonari, slabiri corporale etc.. Iepurilor maturi peste 3-4 luni li se poate da lucerna verde, pt. nu sunt asa sensibili, dar oricum este un risc deoarece si ei pot avea diaree. De aceea este bine ca o data la 3 zile sa li se administreze paine (de grau, orz, indiferent doar sa fie paie) deoarece corecteaza digestia iepurilor.

------ Iarba verde se poate adminsitra iepurilor fara probleme desi este bine ca iepurilor pana la 2,5-3 luni sa li se dea uscat ca sa evitam problemele cu coccidioza.

--------- Furajele uscate ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


--------- Intarcarea puilor ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------ De regula puii se intarca la 30 zile. Daca lasam mai mult, riscam ca iepurita sa-i muste fatal (deoarece puilor le-au crescut dinti si vor vrea sa suga in continuare, provocandu-i iepuritei rani la sani).
------ Iepuritei, ca sa-i stimulam productia de lapte, ii putem administra substantial iarba verde, laptuca (o data la 2-3 zile), pana cand puii au 14 zile.
------ Daca ne fata iepurita:
--- sub 6 puii, la intarcare puii vor fi grasi, dar dupa 1 saptamana vor slabi majoritatea. Deoarece iepurita a avut destul lapte pentru toti iar puii s-au invatat doar cu lapte, putini dintre ei sau invatar si obijnuit sa manance solide (cereale, furaje...). Iar cand au fost despartiti de mama ei nu au stiut ce sa manance sau nu le-a fost organismul obijnuit cu manancarea solida (deranjamjandu-le stomacul) slabind.
--- intre 6 - 9 puii, la intarcare 1-3 pui vor fi mai slabi, dar puii vor sti manca solide.
--- peste 10 pui, la intarcare 10-50% dintre ei vor fi mai slabi. Daca iepurita nu devine f. slaba pe puii ii putem intarca la 35-45 zile. Iar iepuritei neaparat sa i se administreze concentrate.

------ Ca sa stimulam puii ca sa se ingrase, aducem mama la ei, ca sa suga puii lapte (prindem iepurita cu 2 maini si o tinem suspendata deasupra puilor ca sa poata suge laptele linistit) 3-6 minute (in functie de numarul puilor) si de 3-4 ori pe zi. Dupa 4 zile vom putea observa ca puii incep sa se ingrase si vor fi mai vioi. Cei care nu au stiut sa manance solide vor invata iar alti isi vor obijnui stomacul cu ele. Le dam lapte sa suga pana cand toti puii vor fi grasi si vor sti toti sa manance solide.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.